مقالات

عوارض و خطرات کربومر

dangers of carbomer-cover

در مقاله قبل به طور کامل با کربومر و کاربردهای آن آشنا شدیم حال می خواهیم به طور مفصل به عوارض جانبی آن بپردازیم با شیمی رو همراه باشید.

کربومر چیست؟

کربومرها مجموعه ای از پلیمرها هستند که از اسید اکریلیک به دست می آیند. شرکت ها از آنها در طیف وسیعی از محصولات به عنوان امولسیفایر، ضخیم کننده، آویزان و چسباننده استفاده می کنند.

تحقیقات نشان می دهد که آنها به طور کلی روی پوست غیر تحریک کننده هستند.

متخصصان بهداشت عموماً کربومرها را برای انسان بی خطر و غیرسمی می دانند. با این حال، برخی از سازمان ها در مورد اثرات زیست محیطی خود ابراز نگرانی می کنند.

عوارض جانبی احتمالی و ایمنی کربومر

سازمان غذا و دارو (FDA) بسیاری از کربومرها را برای استفاده به عنوان مواد غیرفعال در محصولات دارویی تایید کرده است.

علاوه بر این، گروه کاری محیطی کاربومر را برای استفاده در لوازم آرایشی و مراقبت شخصی بی خطر می داند.

پنل تخصصی بررسی مواد آرایشی (CIR) همچنین بیان کرد که کربومرها برای استفاده در لوازم آرایشی با توجه به استفاده و غلظت فعلی آنها بی خطر هستند.

کربومر در محصولات آرایشی

کربومر در محصولات آرایشی

یک ارزیابی توسط پانل متخصص CIR همچنین اشاره کرد که کربومرها دارای خطر بالقوه پایینی برای آلرژی زایی در تماس با عکس و سمیت نوری هستند منبع مورد اعتماد.

مطالعه‌ای روی خرگوش‌ها نشان داد که کربومرها خطر کمی برای ایجاد حساسیت و تحریک پوست دارند، حتی در غلظت‌های بالای کربومر تا 100%. پانل متخصص CIR همچنین دریافت که کربومرها اثر تحریک‌کننده ملایمی روی چشم خرگوش دارند.

یک مطالعه بر روی انسان نشان داد که خطر بالقوه حساسیت و تحریک پوست با غلظت 1٪ کربومر کم است.

با این حال، هیئت کارشناسی CIR همچنین خاطرنشان کرد که بنزن یک ناخالصی در کربومرها است. توصیه می شود که تولید کنندگان باید غلظت آن را به کمترین مقدار ممکن کاهش دهند.

FDA همچنین توصیه می کند که سازندگان دارو استفاده از بنزن را در طول فرآیند تولید خودداری کنند. تولیدکنندگان باید هر موردی از آلودگی بنزن را به آژانس گزارش کنند.

بنزن یک عامل سمی شناخته شده است که می تواند باعث سرطان خون شود. همچنین برای سلول های خونی سمی است و ممکن است منجر به اختلالات خونی شود.

قرار گرفتن در معرض بنزن همچنین ممکن است باعث نارسایی مغز استخوان شود که می تواند خطر ابتلا به موارد زیر را در فرد افزایش دهد:

  • لوسمی حاد میلوئیدی (AML)
  • کم‌خونی آپلاستیک
  • سندرم میلودیسپلازی

قرار گرفتن در معرض بنزن محیطی نیز می تواند باعث سرطان شود.

با این حال، برخی از سازمان ها، از جمله آژانس مواد شیمیایی اروپا، کربومرها را در لیست میکروپلاستیک های خود قرار می دهند.

سایر سازمان های زیست محیطی از آنها به عنوان میکروپلاستیک مایع یاد می کنند.

میکروپلاستیک ها می توانند به محیط زیست، حیات وحش و سلامت انسان آسیب وارد کنند. بسیاری از آژانس های محیط زیست آنها را به عنوان قطعات پلاستیکی با طول کمتر از 5 میلی متر تعریف می کنند.

از سوی دیگر، بسیاری از تولیدکنندگان همچنان به استفاده از کربومرها ادامه می دهند و استدلال می کنند که از نظر فنی آنها میکروپلاستیک نیستند.

کربومرها پلیمرهای مایعی هستند که به راحتی تجزیه نمی شوند.

با در نظر گرفتن این موضوع، ممکن است تحقیقات قطعی بیشتری در مورد اثرات طولانی مدت زیست محیطی کربومرها و سایر پلیمرهای مایع ضروری باشد.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *