مقالات

هر آنچه که باید در مورد ستیل الکل بدانید

what-is-cetearyl-alcohol-cover

اگر هنگام استفاده از لوسیون‌ها، شامپوها یا نرم‌کننده‌ها به برچسب آن ها دقت کرده باشید متوجه شده اید که آنها حاوی ماده‌ای شیمیایی به نام ستیل الکل (cetearyl alcohol) هستند.

خبر خوب این است که این ماده برای شما، پوست یا موهایتان مضر نیست. مهمتر از همه،بسیار متفاوت از الکل های “معمولی” مانند اتانول است.

به عنوان یک مصرف کننده که به سلامتی خود اهمیت می دهد ، احتمالاً همیشه به دنبال محصولات مراقبت از پوست و مویی هستید که حاوی مواد مضر نیستند.

خوشبختانه، سازمان غذا و دارو (FDA) از تولیدکنندگان می‌خواهد که مواد تشکیل دهنده را روی برچسب یک محصول فهرست کنند تا مصرف کنندگان بتوانند تصمیمی آگاهانه در مورد محصولاتی که انتخاب می‌کنند بگیرند.

ستیل الکل چیست؟

ستیل الکل در محصولات آرایشی

ستیل الکل در محصولات آرایشی

ستیل الکل یک ماده با فرمول شیمیایی C16H34O است که در محصولات آرایشی یافت می شود.

این مخلوط سفید و مومی شکل استیل الکل و استئاریل الکل، هر دو الکل چرب است. آنها در حیوانات و گیاهان مانند روغن نارگیل و نخل یافت می شوند. آنها همچنین می توانند در آزمایشگاه ساخته شوند.

این ماده در محصولات مراقبت شخصی، عمدتاً لوسیون های پوست، محصولات مو و کرم ها استفاده می شوند. آنها به ایجاد کرم های نرم تر، لوسیون های غلیظ تر و محصولات فوم پایدارتر کمک می کنند.

گاهی اوقات الکل های چرب را به دلیل فرمول شیمیایی خود الکل های با زنجیره بلند می نامند. آنها معمولاً دارای تعداد زوج اتم کربن هستند و یک گروه الکل منفرد (OH-) به آخرین کربن متصل است.

ستیل الکل به جلوگیری از جدا شدن کرم ها به روغن و مایع کمک می کند. یک ماده شیمیایی که به حفظ مایع و روغن در کنار هم کمک می کند به عنوان امولسیفایر شناخته می شود. همچنین ممکن است یک محصول را ضخیم تر کند یا توانایی محصول را برای کف کردن افزایش دهد.

این ماده برای کمک به نرم شدن پوست و مو و ضخیم شدن و تثبیت محصولات آرایشی مانند لوسیون ها و محصولات مو استفاده می شود. سیئاریل الکل به عنوان یک نرم کننده، یک ماده موثر برای تسکین و التیام پوست خشک محسوب می شود.

محصولات حاوی ستیل الکل

ستیل الکل در کرم ها و لوسیون ها

ستیل الکل در کرم ها و لوسیون ها

  • لوسیون های پوست
  • مرطوب کننده ها
  • کرم های پوست
  • ضد آفتاب
  • شامپو
  • نرم کننده ها
  • کرم های رفع موهای زائد
  • موس مو
  • کرم ضد وز مو
  • رنگ مو
  • ریمل

اغلب در لیست مواد تشکیل دهنده به عنوان ستیل الکل ظاهر می شود اما ممکن است نام های بسیار دیگری نیز داشته باشد.

خرید ستیل الکل از شیمی رو

برای خرید این ماده شیمیایی می توانید با کارشناسان شیمی رو در تماس باشید.

نام های دیگر ستیل الکل

  • الکل ۱- هگزادکانول
  • پالمیتیل
  •  آلکیل الکل
  • ستوستئاریل الکل
  • ستیل/استئاریل الکل

ستیل الکل تنها الکل چرب مورد استفاده در محصولات آرایشی نیست. نمونه های دیگر عبارتند از ستیل الکل، لانولین، اولیل الکل و استئاریل الکل

آیا ستیل الکل ایمن است؟

شاید شنیده باشید که باید از محصولات پوست و مو حاوی الکل خودداری کنید.و به این دلیل است که بسیاری از الکل ها، مانند اتانول می توانند موجب خشکی پوست و مو گردند.

در واقع استفاده از الکل روی پوست و مو می تواند منجر به خارش، پوسته پوسته شدن و لایه برداری و در نهایت آسیب به پوست شود.

الکل‌ها معمولاً در محصولاتی مانند ضدعفونی‌کننده‌های دست و کرم های پس از اصلاح به دلیل قابلیت خشک‌کردن سریع و سفت‌کنندگی پوست یافت می‌شوند.

اما الکل‌های چرب، مانند ستیل الکل، به دلیل ساختار شیمیایشان، مانند سایر الکل‌ها روی پوست اثر ندارند.

ترکیب شیمیایی این ماده با الکل های رایج متفاوت است. در ستیل الکل ، گروه الکل  (OH-) به یک زنجیره بسیار طولانی از هیدروکربن ها (چربی ها) متصل است. این ویژگی به الکل های چرب اجازه می دهد تا آب را به دام بیندازند و حس آرامش بخشی به پوست دهند.

در سال 1988 کمیته تخصصی مواد آرایشی به این نتیجه رسیدند که الکل های چرب، از جمله ستیل الکل، برای استفاده در محصولات آرایشی بی خطر هستند. بررسی بعدی در سال 2005 این نتایج را تایید کرد.

در مطالعات بالینی، این ماده شیمیایی سمیت قابل توجهی نداشت و غیرجهش زا بود.

همچنین مشخص شد که پوست را تحریک نمی کند، حتی محصولات آرایشی و بهداشتی با برچسب “بدون الکل” مجاز به داشتن ستیل الکل و سایر الکل های چرب هستند.ستیل الکل نیز در لیست FDA از افزودنی های غذایی ایمن و مجاز گنجانده شده است.

مگر اینکه پوست بسیار حساسی داشته باشید، احتمالاً نیازی به اجتناب از محصولات حاوی این ماده ندارید. نه تنها برای استفاده روی پوست و مو ایمن و غیرسمی در نظر گرفته می شود، بلکه مانند سایر انواع الکل خشک کننده یا تحریک کننده نیست.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.