مقالات

3 مورد از فواید گلیکولیک اسید (AHA)

what-is-glycolic-acid

گلیکولیک اسید نوعی آلفا هیدروکسی اسید (یا AHA) است که از نیشکر به دست می آید. این اسید به اسیدهای دیگری که ممکن است بشناسید، می پیوندد، مانند اسید لاکتیک (مشتق شده از شیر ترش )، اسید تارتاریک (از انگور) و اسید سیتریک که ممکن است حدس بزنید که از مرکبات به دست می آید.

در ادامه با گلیکولیک اسید کاربردها،فواید و نکات ایمنی این ماده بیشتر آشنا می شویم با شیمی رو همراه باشید:

گلیکولیک اسید چیست؟

آلفا هیدروکسی اسیدها (معروف به AHA) نوعی لایه بردار شیمیایی هستند، به این معنی که از یک واکنش طبیعی برای تضعیف پیوندهایی استفاده می کنند که سلول های مرده پوست را در جای خود نگه می دارند، این کمک می کند تا لایه بالایی پوست از بین برود و چهره را شاداب نشان دهد.

گلیکولیک اسید که از نیشکر مشتق شده است یکی از اسیدهایی است که در زیر چتر آلفا هیدروکسی اسید جای می گیرد. 

اسید گلیکولیک نمونه ای از اسیدهای ضد آکنه است.

فواید گلیکولیک اسید

تاثیر گلیکولیک اسید بر روی پوست

تاثیر گلیکولیک اسید بر روی پوست

 

وقتی اسید گلیکولیک روی پوست استفاده می شود، پیوندهای بین لایه بیرونی سلول های پوست، از جمله سلول های مرده پوست، و لایه سلولی بعدی پوست را می شکند. این یک اثر لایه برداری ایجاد می کند که می تواند پوست را صاف تر و یکدست تر نشان دهد.

برای افراد مبتلا به آکنه، مزیت اسید گلیکولیک این است که لایه برداری منجر به مسدود شدن منافذ می گردد.این لایه برداری شامل سلول های مرده پوست و چربی است. با بسته شدن منافذ، پوست می تواند پاک شود و معمولاً جوش های کمتری خواهید داشت.

اسید گلیکولیک همچنین می تواند بر سد بیرونی پوست تأثیر بگذارد و به جای خشک کردن پوست، به حفظ رطوبت کمک کند. این یک مزیت برای پوست مستعد آکنه است، زیرا بسیاری از عوامل ضد آکنه موضعی دیگر، مانند اسید سالیسیلیک و بنزوئیل پراکسید، باعث خشکی پوست می شوند.

تحقیقات انجام شده در سال 2018 نشان داد که اسید گلیکولیک دارای فعالیت ضد باکتریایی و آنتی اکسیدانی است، که می تواند به بهبود ظاهر پوست شما در هنگام بروز آکنه نیز کمک کند. 

 

نحوه استفاده از گلیکولیک اسید

اسید گلیکولیک به اشکال مختلفی از جمله درمان های بدون نسخه (OTC) و تجویزی موجود است. این شامل:

 

  • شستشوی صورت
  • لوسیون ها
  • سرم ها
  • پدهای مراقبت از پوست

هنگام استفاده از اسید گلیکولیک باید چند نکته را به خاطر بسپارید:

اول اینکه اسید گلیکولیک نمونه ای از لایه برداری شیمیایی است. در حالی که به سرعت اسکراب نیست، اسید می تواند به عمق بیشتری نفوذ کند و در طول زمان لایه برداری بیشتری ایجاد کند.

بنابراین احتمالاً هنگام استفاده از اسید گلیکولیک نیازی به لایه برداری با اسکراب نخواهید داشت. در غیر این صورت ممکن است پوست شما آسیب ببیند.

گاهی اوقات، متخصص پوست شما ممکن است لایه برداری قوی تر و در مطب را توصیه کند، اما همیشه اینطور نیست.

اثرات جانبی گلیکولیک اسید

اسید گلیکولیک برای همه مناسب نیست.

واکنش های رایج به اسید گلیکولیک عبارتند از:

  • تورم
  • خارش
  • احساس سوزش

افرادی که دارای انواع پوست خشک یا حساس هستند ممکن است اسید گلیکولیک برای پوست آنها بیش از حد تحریک کننده باشد.

 هنگام استفاده از اسید گلیکولیک پوست نسبت به آفتاب حساس تر می شود، بنابراین استفاده از ضد آفتاب روزانه می تواند به کاهش خطرات قرار گرفتن در معرض نور خورشید کمک کند.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *