مقالات

پارابن چیست؟

paraben-cover

پارابن ها گروهی از مواد نگهدارنده هستند که در محصولات آرایشی ، بهداشت شخصی ، محصولات غذایی و دارویی استفاده می شوند.

آن ها در جلوگیری از رشد قارچ ها ، باکتری ها و مخمرها که می توانند باعث خراب شدن محصولات شوند بسیار موثر هستند.

بنابراین ، آنها با افزایش عمر مفید مستقیماً به کیفیت محصولات کمک می کنند و آنها را برای خانواده هایی که از آنها استفاده می کنند ایمن می کنند

پارابن چیست؟

این ماده از اسید پارا هیدروکسی بنزوئیک (PHBA) مشتق شده است که به طور طبیعی در بسیاری از میوه ها و سبزیجات مانند خیار ، گیلاس ، هویج ، زغال اخته و پیاز وجود دارد.

PHBA همچنین به طور طبیعی در بدن انسان با تجزیه برخی اسیدهای آمینه تشکیل می شود.

پارابن های مورد استفاده در مواد آرایشی مشابه آنچه در طبیعت یافت می شود ، هستند و بدن انسان به سرعت آنها را به PHBA طبیعی تغییر داده و از بین می برد.

کاربرد پارابن

پارابن در محصولات آرایشی بهداشتی

پارابن در محصولات آرایشی بهداشتی

  • آن ها تقریباً 100 سال با خیال راحت به عنوان مواد نگهدارنده در صنایع غذایی ، دارویی و مراقبت های شخصی و لوازم آرایشی استفاده می شده است.

پارابنها (از جمله متیل پارابن ، اتیل پارابن ، پروپیل پارابن ، بوتیل پارابن ، ایزوپروپیل پارابن و ایزوبوتیل پارابن) ممکن است در محصولاتی مانند موارد زیر استفاده شود:

  • لوازم آرایشی
  • مرطوب کننده ها
  • محصولات مراقبت از مو و اصلاح

برخلاف برخی گزارش ها ، بیشتر برندهای خوب خوشبو کننده ها و ضد تعریق ها  فاقد پارابن هستند.

  • از مواد نگهدارنده مانند paraben ممکن است در محصولات آرایشی برای محافظت در برابر رشد میکروبی (به عنوان مثال باکتری ، قارچ) استفاده شود ، هم برای محافظت از مصرف کنندگان و هم برای حفظ یکپارچگی محصول.
  • در صنایع غذایی ،این ماده  بیش از 50 سال به عنوان مواد نگهدارنده و ضد میکروبی استفاده می شده است.
  • برخی از میوه ها مانند زغال اخته حاوی این ماده به عنوان ماده نگهدارنده طبیعی هستند.
  • آن ها به طور گسترده در شیرینی فروشی ها ، میان وعده های حاوی غلات ، گوشت های خشک و موارد دیگر استفاده می شود

نکات ایمنی پارابن ها

پارابن

پارابن

تعدادی ازاین ماده معمولاً از اوایل دهه 1970 دارای طبقه بندی سازمان غذا و داروی ایالات متحده (FDA) هستند كه به طور كلی به عنوان ایمن (GRAS) طبقه بندی می شوند.

منظور از GRAS به این معنی است که این ماده در بین متخصصان واجد شرایط به طور کامل شناخته شده است ، زیرا در شرایط استفاده مورد نظر به اندازه کافی ایمن شناخته شده است.

سایر نمونه های ترکیباتی که GRAS در نظر گرفته می شوند ، شامل ویتامین A ، نشاسته گندم و شکر است.

FDA (سازمان غذا و داروی ایالات متحده آمریکا)همچنین در بررسی مواد تشکیل دهنده لوازم آرایشی (CIR) ، یک پانل مستقل از متخصصان پزشکی و علمی شرکت می کند که هر سه ماه یکبار برای ارزیابی ایمنی مواد آرایشی بر اساس داده های موجود در مقالات منتشر شده .

 همچنین داده های داوطلبانه توسط صنایع آرایشی و بهداشتی ، تشکیل می شود. FDA هنگام انجام ارزیابی ایمنی ، نتایج بررسی های CIR را در نظر می گیرد.

در سال 1984 ، CIR ایمنی پارابن های مورد استفاده در لوازم آرایشی را بررسی کرد و نتیجه گرفت که حتی در دوزهای بسیار زیاد نیز بی خطر هستند.

به طور معمول ازآن ها در سطوح مختلفی از 01/0 تا 3/0 درصد استفاده می شود و CIR نتیجه گرفت که برای استفاده در لوازم آرایشی در سطح 25 درصد بی خطر است.

در سال 2012 ، CIR گزارش ایمنی خود را در مورداین ماده دوباره باز کرد تا تمام داده های جدید را در نظر بگیرد.

همانطور که در سال 1984 انجام شد ، هیئت متخصص ایمنی محصولات آرایشی را که در آن مواد نگهدارنده پارابن استفاده می شود ، تأیید کرد.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.