مقالات

زینک اکساید و مزایای آن برای پوست

zinc oxide-cover

زینک اکساید یا اکسید روی، یک ماده معدنی سفید و پودری است که سابقه طولانی استفاده از آن به عنوان ضد آفتاب معروف است.

زینک اکساید یک ماده اصلی در اکثر ضد آفتاب های معدنی است . روی به طور طبیعی و ایمن از پوست ما  محافظت می کند.

بسیاری از آنتی اکسیدان های موجود در پاک کننده ما می توانند از پوست ما در برابر آسیب رادیکال های آزاد محافظت کنند ، اما استفاده از کرم ضد آفتاب در هر زمان که در معرض آفتاب قرار می گیریم 100٪ ضروری است. محافظت در برابر آفتاب باید یک جز  اصلی در کارهای روزمره زیبایی ما باشد .

ضد آفتاب با زینک اکساید می تواند برای سالهای آینده پوست ما را جوان تر ، یکنواخت و از همه مهمتر سالم نگه دارد. همه ما در مورد روی شنیده ایم . اکسید روی یک ضد آفتاب فیزیکی است که برخلاف ضد آفتاب شیمیایی که از مواد برای جذب اشعه UVA / UVB استفاده می کند ، به عنوان سدی در برابر اشعه UV بر روی پوست شما قرار می گیرد.

بسیاری از روی خودداری می کنند زیرا ممکن است پوست کمی گچ یا خمیری شود زیرا به راحتی مانند ضد آفتاب شیمیایی جذب نمی شود ، با این حال فرمولاسیون های جدید  در بازار موجود است که دارای بافت های بهبود یافته و بقایای گچی نیست.

اکسید روی در ضدآفتاب

زینک اکساید در ضدآفتاب

کاربرد زینک اکساید

در طیف وسیعی از محصولات آرایشی و بهداشتی از جمله:
  • محصولات ناخن
  • لوسیون کودک
  • صابون های حمام
  • پودرهای پا
  • استفاده در پمادهای سوختگی
  • محصولات ضد آفتاب

از اکسید روی به عنوان ماده حجیم کننده و رنگ دهنده استفاده می شود. در محصولات دارویی بدون نسخه از آن به عنوان محافظ پوست و ضد آفتاب استفاده می شود. اکسید روی با بازتاب و پراکندگی اشعه ماورا بنفش به عنوان ضد آفتاب عمل می کند. ضد آفتاب ها باعث کاهش یا جلوگیری از آفتاب سوختگی و پیری زودرس پوست می شوند.

 بررسی های گسترده ای در مورد ایمنی زینک اکساید برای استفاده به عنوان افزودنی رنگی در داروها و مواد آرایشی و به عنوان ماده فعال کننده ضد آفتاب و محافظت از پوست انجام گرفته و اظهار شده که از اکسید روی با خیال راحت در لوازم آرایشی استفاده کنید.

دیگر کاربردهای زینک اکساید

  1. اکسید روی یک ترکیب سفید و عمدتا بی اثر است که به طور گسترده ای به عنوان ماده پرکننده و به عنوان رنگدانه سفید استفاده می شود.
  2. این ماده در برخی محصولات لاستیکی ، شیشه ای و سرامیکی یافت می شود 
  3. در صنایع شیمیایی به عنوان کاتالیزور مورد استفاده قرار می گیرد.
  4. این ماده همچنین در رنگها به عنوان یک بازدارنده خوردگی و برای کنترل کپک استفاده می شود.
  5. روی یک عنصر کمیاب ضروری است و اکسید روی به کودها ، خوراک دام و مکمل های ویتامین اضافه می شود.
  6. این ماده همچنین در بسیاری از محصولات آرایشی و پزشکی و لوازم آرایشی بهداشتی مورد استفاده قرار می گیرد ، زیرا خاصیت ضد باکتری و دئودورانت دارد. به عنوان مثال :
  • درپودر بچه 
  • شامپو های ضد شوره
  • لوسیون کالامین  یافت می شود. جذب زیاد اشعه ماورا بنفش (UV) آن منجر به استفده از آن در لوسیون های ضد آفتاب شده است. هم مانع اشعه UVA (طول موج بلندتر) و هم UVB (طول موج کوتاهتر) می شود و از آفتاب سوختگی ، آسیب پوست و سرطان محافظت می کند.
اکسید روی در پودر بچه

اکسید روی در پودر بچه

ضد آفتاب معدنی یک روش ایده آل برای محافظت از پوست است ، اما این تنها راهی نیست که باید از آن در برابر اشعه UV محافظت کنید. به خصوص وقتی وارد فصل تابستان می شویم ، اقدامات زیادی وجود دارد که باید برای محافظت از پوست خود انجام دهیم.

مزایای زینک اکساید برای پوست

اکسید روی به ویژه برای پوست حساس بسیار مفید است.
  • برای درمان تحریکات پوستی مانند سوختگی کودکان در اثر استفاده از پوشک
  • سوختگی های جزئی
  • درمان تحریک و خارش ناشی از شوره سر که ازآن در شامپوهای ضد شوره استفاده می شود.
  • چلوگیری از پیری زود رس پوست
  • مهم ترین کاربرد جلوگیری از آفتاب سوختگی
  • استفاده از آن چه به صورت موضعی بر روی پوست  یا استفاده از غذاهایی که دارای زینک هستند  به درمان آکنه کمک می کنند.
  • درمان خشکی پوست
  • گزش حشرات
  • پیشگیری از اگزما

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *