مقالات

استئارات روی و کاربردها آن

zinc stearate -cover

استئارات روی چیست؟

  استئارات روی ازجمله ترکیبات شیمیایی شگفت انگیز است که توانایی آن در روانکاری ، دفع آب و نقطه ذوب شدید  و سازگاریش ، آن را به ماده ای مفید در زندگی روزمره و کاربردهای صنعتی تبدیل کرده است.

سه کاربرد اصلی استئارات روی

  1. به عنوان تثبیت کننده حرارت
  2. ماده آزاد کننده 
  3. روان کننده

 کاربردهایی مانند  آزاد سازی قالب در صنعت ، جلوگیری از رطوبت در محصولات دارویی یا ایجاد بافت های یکنواخت در مواد آرایشی .

زینک استئارات  در اثر واکنش با محلول سولفات روی و استئارات سدیم ایجاد می شود. این ماده غیر سمی است و هیچگونه آلودگی گوگردی ندارد.

این ترکیب دارای نسبت های مختلف اسیدهای پالمتیک و استئاریک است. این ماده می تواند به عنوان یک ماده محافظ یا دفع کننده آب در پماد ها و پودرها برای درمان آکنه و سایر بیماری های پوستی استفاده شود. همچنین  از این ماده به عنوان روان کننده برای بهبود بافت در محصولات آرایشی استفاده می کنند و خاصیت ضد عفونی کننده  موضعی و قابض دارد.

این ماده یک پودر خوب ، سفید و ابریشمی است و دارای خواص زیر می باشد:

  • در شرایط دمای بالا بسیار پایدار است.
  •  در آب ، الکل و اترها محلول نیست.
  • در برابر آب بسیار مقاوم است و خواص دفع آب را فراهم می کند.
  •  یک ماده جدا کننده بسیار موثر است.
  •  به عنوان یک منبع روی عمل می کند  که در برخی از فرآیندها مفید است.

کاربرد استئارات روی

  • استقاده در فرمولاسیون محصولات آرایشی و مراقبت های شخصی  مانند خط چشم ، سایه چشم ، ریمل مژه و ابرو ، رژ لب ، رژگونه ، کرم پودر، کرم  و … 
  • استفاده در صنعت رنگ و صنعت پلاستیک از این ماده به عنوان ماده روان کننده و آزاد کننده و جذب هالوژن نیز استفاده می کنند.
  •  به عنوان عامل رقیق کننده به لاک ها اضافه می شود.
  • کاربرد در صنعت کاغذ سازی 
  • استفاده در صنعت بتن 
  • استئارات روی در لاستیک جوشکاری به عنوان فعال کننده استفاده می شود.
  • کاربردهای بیشتر شامل پودر لباسشویی ، منسوجات ، مصالح ساختمانی ، جوهر ، ترکیبات موم است 
زینک استئارات در لوازم آرایشی

زینک استئارات در لوازم آرایشی

 

این ماده دارای بسیاری از ویژگی های منحصر به فرد دیگر مانند ، تثبیت کننده ، مهار کننده کف و به عنوان پاک کننده اسید است.

در برخی موارد استفاده به عنوان امولسیون کننده در لوازم آرایشی و بهداشتی استفاده می شود.

خاصیت نچسب آن باعث می شود که به عنوان ماده آزاد کننده قالب برای تولید اشیا  لاستیکی ، پلی استرها و متالورژی پودر مفید باشد.

چرا از آن در محصولات آرایشی و بهداشتی و مراقبت های شخصی استفاده می شود؟

نمکهای استئارات به طور کلی برای خاصیت روانکاری استفاده می شوند. آنها همچنین کمک می کنند تا امولسیون ها به اجزای مایع و روغن آنها جدا نشوند. نمک های استئارات ضخامت قسمت چربی (روغن) محصولات آرایشی و بهداشتی را افزایش می دهد .

زینک استئارات در کرم ها

زینک استئارات در کرم ها

 

طبق تحقیقات صورت گرفته استئارات روی و منیزیم به طور کلی برای افزودن به مواد غذایی ایمن شناخته شده اند و همچنین نمکهای استئارات برای استفاده در مواد آرایشی بی خطر هستند.

نمکهای استئارات عملا غیر سمی بوده و پتانسیل کمی برای سمیت حاد پوستی دارند.

مطالعات تحریک پوستی نشان داد که استئارات در غلظت های بالا فقط تحریک کننده جزئی است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *