مقالات

تگزاپون (سدیم لوریل اتر سولفات) چیست و چه کاربردهایی دارد؟

what-is-Texapone-cover

تگزاپون چیست؟

SLES سدیم لوریل اتر سولفات با نام صنعتی تگزاپون و با نام تجاری پاکناپون خمیری شفاف سفید یا زرد با بوی ملایم است.

تگزاپون یک سورفکتانت آنیونی است و یکی از رایج ترین ترکیبات شیمیایی می باشد. از خانواده سولفات های آلکیل اتر است. از ترکیب یک الکل چرب مانند روغن نارگیل با اکسید اتیلن و سولفوناسیون بعدی به دست می آید.

سدیم لوریل اتر سولفات به راحتی و به هر نسبتی در آب حل می شود و در مقایسه با آب سخت از پایداری بالایی برخوردار است.

انواع تگزاپون

  • تگزاپون N70
  • تگزاپون صدفی یا خمیری

Texapon به دو شکل موجود است: N70 و صدفی، شکل صدفی آن خلوص کمتری نسبت به N70 دارد و در تولید محصولات شوینده مات مانند شامپوها استفاده می شود. Texapon N70 یک خمیر با ویسکوزیته بالا است که در تولید مواد شوینده شفاف استفاده می شود.

خرید تگزاپون از شیمی رو

برای اطلاع از موجودی و قیمت این ماده با کارشناسان شیمی رو در تماس باشید.

کاربردهای تگزاپون

تگزاپون در مواد شوینده و خمیردندان ها

تگزاپون در مواد شوینده و خمیردندان ها

 

به عنوان یک شوینده رایج در اکثر محصولات بهداشتی سر و بدن استفاده می شود. خاصیت کف کنندگی خوبی دارد، اما کف آن سبک و کرمی نیست و در مجاورت چربی ها از بین می رود و به راحتی در آب سخت و معمولی با کف زیاد حل می شود و با سایر مواد افزودنی سازگار است.

 با استفاده از این ماده می توان به راحتی و بدون نیاز به حرارت و هم زدن با سرعت بالا با افزودن سایر موارد بسته به فرمولاسیون به نتیجه دلخواه رسید.

ماهیت تحریک کننده پوست دارد و به ساختار دو لایه چربی پوست آسیب می رساند و باعث افزایش تبخیر ظریف پوست و خشکی آن می شود. بنابراین در صورت ترکیب با سایر سورفکتانت های آنیونی، آمفوتریک و غیر یونی کیفیت و میزان کف کردن و شستشو در سطح مطلوبی فراهم می شود.

Texapon به عنوان یک شوینده رایج در اکثر محصولات بهداشتی سر و بدن استفاده می شود.

 می تواند در صورت نیاز با تری اتانول امین رقیق شود.

SLES در اکثر شوینده های تجاری مانند مایع ظرفشویی و پاک کننده های صنعتی (کف شوینده، مایع کارواش، روغن پاک کن) استفاده می شود .

در بیش از 90 درصد مواد آرایشی بهداشتی و پاک کننده ها از جمله موارد ذیل کاربرد دارد :

  • خمیر دندان
  • صابون
  • شامپو
  • کرم
  • لوسیون 
  • مایع پاک کننده
  • به عنوان امولسیون کننده چربی
  • به عنوان ماده مرطوب کننده

روش تولید تگزاپون 

تگزاپون از طریق اتوکسیداسیون یک الکل چرب مانند روغن نارگیل تولید می شود. در نتیجه این ماده به نیمه استر اسید سولفوریک تبدیل شده و با تبدیل آن به نمک سدیم خنثی می شود.

 

مضرات تگزاپون:

آسیب به پوست:

سدیم لوریل اتر سولفات و سایر سورفکتانت های آنیونی به طور گسترده ای به بافت پوششی پوست آسیب می رسانند. در واقع، بیشتر واکنش های پوستی به محصولات بهداشتی به دلیل سورفکتانت های موجود در آنها است.

این ترکیب همچنین دارای خواص مخربی است که اغلب به عمد در آزمایشات بالینی برای تخریب پوست استفاده می شود.

در مطالعه ای روی 242 بیمار مبتلا به درماتیت اگزما، واکنش های آلرژیک زیادی به سدیم لوریل سولفات مشاهده شد.

تماس مکرر با این ماده باعث درماتیت تماسی مخرب می شود و آن را به یک بیماری شایع تبدیل می کند. تحقیقات نشان می دهد که سدیم لوریل سولفات به شدت به یکپارچگی پوست آسیب می زند.

دانشمندان استفاده از پاک کننده های دیگر را که تاثیر کمتری بر قوام کلی پوست دارند توصیه نمی کنند.

زمان نگهداری:

در شرایط عادی تا یک سال قابل نگهداری است. ضمنا باید از یخ زدگی این ماده جلوگیری شود.

 

 

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.